Agenda

okt
20
za
Filmavond Jonge Mantelzorgers @ Het Verhalenhuis Haarlem
okt 20 @ 19:00 – 21:30
Filmavond Jonge Mantelzorgers @ Het Verhalenhuis Haarlem

Ga je mee naar de film?

Deze filmavond is bedoeld voor Jonge Mantelzorgers tussen de 12 en 18 jaar oud. Dus heb je een broer, zus, vader of moeder met een beperking/autisme of je hebt (deels) de zorg voor iemand binnen je gezin die chronisch ziek is? Dan ben jij van harte welkom!
Wij regelen wat drinken en lekkers, dus hier hoef je niet voor te zorgen. We gaan vooraf even kort bijpraten, ervaringen uitwisselen en daarna samen genieten van de leuke film: Little Miss Sunshine.

 Deelnemen is gratis, maar meld je wel vóór 18 oktober aan via: activiteiten@thuiszorg-gehandicapten.nl 

Vermeld bij de aanmelding: je naam, woonplaats, leeftijd en telefoonnummer.

nov
8
do
Thema avond Mindful Mantelzorgen @ Buurtwinkel Marsmanplein
nov 8 @ 18:00 – 21:15
Thema avond Mindful Mantelzorgen @ Buurtwinkel Marsmanplein

 

8 november 2018 organiseert STG in samenwerking met gecertificeerd mindfulnesstrainer Jolanda van der Heijden een thema-avond voor ouders van een kind met een beperking. Als ouder of mantelzorger is het soms lastig om goed voor jezelf te zorgen. Hoe kun je eenvoudig een moment van rust creëren in je drukke leven. Dat gaat Jolanda van der Heijden van JHcoaching ons deze avond leren. Om 17:45 uur is de inloop, ± 18:30 uur eten we wat en rond 19:30 uur zal Jolanda aanschuiven.
Het programma van Jolanda ziet er als volgt uit:

  1. uitleg wat mindfulness inhoudt en wat mindfulness voor jou kan betekenen
  2. adem oefening, waardoor je meteen rust kunt ervaren
  3. tips voor meer rust/balans in de dagelijkse praktijk
  4. oefening

Voordat Jolanda komt is er tijdens het eten ruimte om ervaringen te delen over hoe je voor jezelf kunt zorgen in de hectiek van alledag. Het belooft weer een boeiende avond te worden.

Deelname is gratis, wel horen we graag vóór 1 november 2018 of je deelneemt, met hoeveel personen je komt en of we rekening moeten houden met dieetwensen, via activiteiten@thuiszorg-gehandicapten.nl.