Vacature: Medewerker vrijwilligershulp & mantelzorgondersteuning

STG is een laagdrempelige, kleine vrijwilligersorganisatie in de regio Midden en Zuid-Kennemerland. STG heeft als doel om aan personen met een lichamelijke, verstandelijke, meervoudige of zintuiglijke beperking ondersteuning te bieden, waardoor zij zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven functioneren. STG is met ingang van 2019 onderdeel van de SIG met behoud van de eigen rechtspersoonlijkheid maar op basis van een volledige bestuurlijke en inhoudelijke integratie.

De SIG is een kleinschalige zorgorganisatie voor ondersteuning aan mensen met een beperking

Wat ga je doen?

Doel van de functie is het wijkgericht bemiddelen van vrijwilligershulp en mantelzorgondersteuning voor volwassen cliënten en/of gezinnen waarin sprake/vermoeden is van grondslag VG.

Je verricht de volgende werkzaamheden:

  • Je bent een pionier, een verbinder en zoekt voortdurend naar oplossingen.
  • Je inventariseert de vraag van de cliënt en/of het gezin en onderzoekt wijkgericht de mogelijkheden voor de inzet van mantelzorg-ondersteuning, vrijwilligers en gastgezinnen;
  • Je ondersteunt en onderzoekt deelname aan groepsgerichte activiteiten en/of de inzet van sector overstijgende voorzieningen door samenwerking met andere zorg- en welzijnsorganisaties;
  • Je zet je in om de cliënt en/of het gezin te ontlasten en/of wegwijs te maken binnen het sociaal domein.
  • Je levert een actieve bijdrage aan de werving en selectie van vrijwilligers en stagiaires;
  • Je organiseert en begeleidt ondersteuningsgroepen van ouders van kinderen met een beperking of van jonge mantelzorgers.
  • Je bent zichtbaar in de keten van het sociale domein, voor de cliënten en gezinnen. Je weet STG op een juiste wijze te presenteren en onze doelen te promoten. Je verbindt mantelzorg met welzijnsactiviteiten en zorg.

Wie ben jij?

Je beschikt  over een afgeronde Mbo-opleiding niveau 4 aangevuld met relevante werkervaring in een netwerkfunctie en met de doelgroep mensen met een beperking.

Je hebt kennis van en ervaring met de doelgroep. Je hebt omgevingsbewustzijn en je hebt kennis van de sociale kaart van de regio. Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden. Je denkt in kansen en mogelijkheden, je kunt ideeën omzetten in acties en je stapt graag op nieuwe situaties af. Je bent in staat groepsgericht te begeleiden met aandacht voor de groepsdynamiek en -sfeer. Je bent in staat om kennis op begrijpelijke wijze over te dragen en je bent een geboren organisator en planner. Tot slot ben je computervaardig en heb je affiniteit met het gebruik van social media.

Wat bieden wij?

Een dynamische functie binnen een organisatie die voortdurend in beweging is. Je hebt een vaste collega die al jaren betrokken is bij STG. Verder werk je samen in SIG verband.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg. Het fulltime salaris bedraagt min. € 1.898,- en max.  € 2.807,- bruto per maand (FWG 40).

Heb je interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karina Wosimski (Clustermanager) telefoonnr. 0251-257857.

Je sollicitatiebrief met cv kun je voor 13 januari 2020 a.s. mailen naar solliciteren@sig.nu.

De eerste gesprekken zijn op 29 en 30 januari gepland.

Voor alle functies bij STG is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht.