Betrokken en betrouwbaar maatje gezocht voor een 10-jarig meisje om samen op stap te gaan

Activiteitenvrijwilliger, Maatje / buddy
Haarlem
Geplaatst 8 maanden geleden

Dit vrolijke en enthousiaste 10 – jarig meisje uit de Halfweg is op zoek naar een betrokken en betrouwbaar maatje waarmee zij samen leuke activiteiten kan ondernemen.
Het 10 – jarig meisje heeft geen duidelijk zichtbare beperking.
Wel is bekend dat zij achterloopt in haar sociaal – emotionele ontwikkeling en in haar spraak/taal ontwikkeling.
Op het gebied van communicatie kan zij zich goed redden. Het 10 – jarig meisje praat gehele zinnen en kan zich goed verstaanbaar maken.
Op lichamelijk gebied heeft ze last van hypermobiliteit, wat inhoudt dat haar banden en pezen te soepel zijn. De hypermobiliteit beperkt haar minimaal in haar dagelijks functioneren maar is wel een aandachtspunt.

Als vrijwilliger ga je ongeveer eens in de maand samen met haar op pad.
Zij gaat graag naar de speeltuin, een grote ronde fietsen, een terrasje pakken, een spelletje spelen, een film kijken en/of knutselen.
Het 10 – jarig meisje staat open voor diverse activiteiten. In overleg met ouders is het mogelijk om hier samen een eigen draai aan te geven.

Het is belangrijk dat ze zich veilig en vertrouwd bij je voelt en dat er zo een vriendschappelijke relatie opgebouwd kan worden.
Hiervoor is het belangrijk dat er continuïteit is in het contact en dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over hoe het contact eruit komt te zien.

Heb je interesse in deze vrijwilligersklus? Stuur een mail naar stg@thuiszorg-gehandicapten.nl