Ik heb een hulpvraag

Sinds jaar en dag zet STG zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking. Tot nu toe deden we dit in hoofdzaak door het inzetten van vrijwilligers bij mensen thuis. Echter is de afgelopen jaren gebleken dat het steeds moeilijker wordt om de individuele vragen op te vullen.

We gaan ons daarom richten op andere manieren om klanten te bedienen. Een van de mogelijkheden zien wij in het aanbieden van collectieve voorzieningen waarbij activiteiten in de buurt worden georganiseerd in samenwerking met buurt- en welzijnsorganisaties.

U kunt hierbij denken aan een koffieochtend waarbij ouders van een kind met een beperking elkaar ontmoeten. Maar ook het creëren van een plek waar volwassenen met een beperking in hun wijk kunnen eten met buurtgenoten (met of zonder beperking).

De rol van STG wordt het aanbieden van dit soort activiteiten vanuit onze expertise rondom kinderen en volwassenen met een beperking. Hierbij spelen vrijwilligers nog steeds een belangrijke rol.

Op deze manier kan STG bijdragen aan een samenleving waarin buurtgenoten met en zonder beperking elkaar kunnen vinden en helpen. Dichtbij en met elkaar.

Heeft u vragen over collectieve voorzieningen bij u in de buurt of heeft u wensen op dit gebied? Neem contact op met de coördinatoren van STG.

Het Oudercafé

Voor ouders met een zorgintensief kind en daardoor een
uitdagend, soms gecompliceerd maar zeker geen saai leven.

Heb jij behoefte aan tips om meer tijd en ruimte
voor jezelf te creëren?

Wil je meer weten over wie jou kan helpen wegwijs te raken in zorg
en welzijn in Zuid-Kennemerland voor jou, je gezin en/of je kind?

Meld je aan voor het Oudercafé op
woensdag 17 november
van 19.30-21.00 uur bij Hof van Leijh.
Inloop: 19.15 uur
Merovingenstraat 79, 2033 LT in Haarlem-Oost.

Ontmoet andere ouders die ook een kind hebben waar meer zorg
voor nodig is. Krijg concrete en handige tips van anderen of deel
jouw kennis en help andere ouders verder. Kom meer te weten over
de (onafhankelijke cliënt) ondersteuning die er is voor jou en voor
kinderen met een zorgbehoefte in Zuid-Kennemerland.

CJG, STG en Tandem organiseren dit Oudercafé.
Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tandemmantelzorg.nl of neem contact op via info@tandemmantelzorg.nl / 023-8910610

One-stop Shop

Om mantelouders te helpen de weg te vinden in alle wet- en regelgeving, voorzieningen en zorgèn om mantelouders met elkaar in contact te brengen, heeft STG, in samenwerking met Tandem, Studio Cocreatie, Ground 8 en SIG, zich gebogen over de mogelijkheid van één loket speciaal v

oor mantelouders. Een One-stop Shop waar mantelouders terecht kunnen met al hun vragen, waarbij de regie bij de

ouders blijft. Dit loke

t is inmiddels geopend voor mantelouders vanuit Haarlem.

Ben je mantelouder en heb je hulp nodig met het vinden van de juiste zorg of financiering? Kom je graag in contact met andere mantelouders om ervaringen uit te wisselen? Of heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor?

Meld je dan aan op nummer 023-891 06 10 of mail naar info@tandemmantelzorg.nl. Kijk voor meer informatie en een link naar de Fa

cebook community op www.tandemmantelzorg.nl/onestopshop.

Community

De community van ouders, buren, vrijwilligers, professionals en beleidsmakers biedt de mogelijkheid om lokaal ervaringen op te halen,

te delen en vast te leggen, zodat iedereen van elkaar kan leren. Link naar de Facebook pagina van Mantelouder community.