Ik heb een hulpvraag

Sinds jaar en dag zet STG zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking. Tot nu toe deden we dit in hoofdzaak door het inzetten van vrijwilligers bij mensen thuis. Echter is de afgelopen jaren gebleken dat het steeds moeilijker wordt om de individuele vragen op te vullen.

We gaan ons daarom richten op andere manieren om klanten te bedienen. Een van de mogelijkheden zien wij in het aanbieden van collectieve voorzieningen waarbij activiteiten in de buurt worden georganiseerd in samenwerking met buurt- en welzijnsorganisaties.

U kunt hierbij denken aan een koffieochtend waarbij ouders van een kind met een beperking elkaar ontmoeten. Maar ook het creëren van een plek waar volwassenen met een beperking in hun wijk kunnen eten met buurtgenoten (met of zonder beperking).

De rol van STG wordt het aanbieden van dit soort activiteiten vanuit onze expertise rondom kinderen en volwassenen met een beperking. Hierbij spelen vrijwilligers nog steeds een belangrijke rol.

Op deze manier kan STG bijdragen aan een samenleving waarin buurtgenoten met en zonder beperking elkaar kunnen vinden en helpen. Dichtbij en met elkaar.

Heeft u vragen over collectieve voorzieningen bij u in de buurt of heeft u wensen op dit gebied? Neem contact op met de coördinatoren van STG.

 

 

One-stop Shop

Om mantelouders te helpen de weg te vinden in alle wet- en regelgeving, voorzieningen en zorgen om mantelouders met elkaar in contact te brengen, heeft STG, in samenwerking met Tandem, Studio Cocreatie, Ground 8 en SIG, zich gebogen over de mogelijkheid van één loket speciaal voor mantelouders. Een One-stop Shop waar mantelouders terecht kunnen met al hun vragen, waarbij de regie bij de ouders blijft.

Dit loket is inmiddels geopend voor mantelouders vanuit Haarlem.

Ben je mantelouder en heb je hulp nodig met het vinden van de juiste zorg of financiering? Kom je graag in contact met andere mantelouders om ervaringen uit te wisselen? Of heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor?

Meld je dan aan op nummer 023-891 06 10 of mail naar info@tandemmantelzorg.nl.

Kijk voor meer informatie en een link naar de Facebook community op www.tandemmantelzorg.nl/onestopshop.

Community

De community van ouders, buren, vrijwilligers, professionals en beleidsmakers biedt de mogelijkheid om lokaal ervaringen op te halen,

te delen en vast te leggen, zodat iedereen van elkaar kan leren. Link naar de Facebook pagina van Mantelouder community.

Cafe voor ouders

Vooraankondiging Ouder Café bijeenkomst voorjaar 2023

Georganiseerd door STG, CJG en Tandem

 

Het Ouder Café is bedoeld voor ouders met een zorgintensief kind.

Een moment en een plek om samen te komen, om ervaringen en tips te delen en informatie te krijgen waar je wat aan hebt en waar je mee verder kunt.

Data en tijdstip

  • Dinsdag 31 oktober 2023

Ouders zijn welkom vanaf 19.15u, start om 19.30u en afronding om 21.00u

Locatie

Merovingenstraat 79, 2035 LB Haarlem

 

Onderwerp

Thema voor 31 oktober = ‘Verdriet om wat nooit (meer) zal zijn’

We sluiten graag zoveel mogelijk aan bij de vragen van ouders zelf. Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp? Laat het ons weten, dan kunnen we hier rekening mee houden en op zoek gaan naar een interessante spreker voor die avond.

 

Voor meer informatie of alvast aanmelden kijk op www.tandemmantelzorg.nl of neem contact op via info@tandemmantelzorg.nl/ of 023-8910610