Ik heb een hulpvraag

Sinds jaar en dag zet STG zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking. Tot nu toe deden we dit in hoofdzaak door het inzetten van vrijwilligers bij mensen thuis. Echter is de afgelopen jaren gebleken dat het steeds moeilijker wordt om de individuele vragen op te vullen.

We gaan ons daarom richten op andere manieren om klanten te bedienen. Een van de mogelijkheden zien wij in het aanbieden van collectieve voorzieningen waarbij activiteiten in de buurt worden georganiseerd in samenwerking met buurt- en welzijnsorganisaties.

U kunt hierbij denken aan een koffieochtend waarbij ouders van een kind met een beperking elkaar ontmoeten. Maar ook het creëren van een plek waar volwassenen met een beperking in hun wijk kunnen eten met buurtgenoten (met of zonder beperking).

De rol van STG wordt het aanbieden van dit soort activiteiten vanuit onze expertise rondom kinderen en volwassenen met een beperking. Hierbij spelen vrijwilligers nog steeds een belangrijke rol.

Op deze manier kan STG bijdragen aan een samenleving waarin buurtgenoten met en zonder beperking elkaar kunnen vinden en helpen. Dichtbij en met elkaar.

Heeft u vragen over collectieve voorzieningen bij u in de buurt of heeft u wensen op dit gebied? Neem contact op met de coördinatoren van STG.

 

Foto van Tandem.

WEEK VAN DE JONGE MANTELZORGER

Ben jij jong en heb jij een naaste met een chronische ziekte of beperking?

Dat is een hele zorg.

Jonge mantelzorgers verdienen een traktatie!

Laat ons weten dat ook jij een jonge mantelzorger bent.

Meld je aan en je ontvangt een bon voor het lekkerste ijs in de buurt.

“Lekker! Kom maar door met dat ijs.”

Via dit link kun je je aanmelden: JMZ verdienen een traktatie!

En weet: je staat er niet alleen voor!

Heb je vragen? Of loop je tegen problemen aan?

Wij zijn er voor je.

Bel of app ons via nummer 023 891 83 35

Of mail naar jongeren@tandemmantelzorg.nl

 

 

One-stop Shop

Om mantelouders te helpen de weg te vinden in alle wet- en regelgeving, voorzieningen en zorgèn om mantelouders met elkaar in contact te brengen, heeft STG, in samenwerking met Tandem, Studio Cocreatie, Ground 8 en SIG, zich gebogen over de mogelijkheid van één loket speciaal v

oor mantelouders. Een One-stop Shop waar mantelouders terecht kunnen met al hun vragen, waarbij de regie bij de

ouders blijft. Dit loke

t is inmiddels geopend voor mantelouders vanuit Haarlem.

Ben je mantelouder en heb je hulp nodig met het vinden van de juiste zorg of financiering? Kom je graag in contact met andere mantelouders om ervaringen uit te wisselen? Of heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor?

Meld je dan aan op nummer 023-891 06 10 of mail naar info@tandemmantelzorg.nl. Kijk voor meer informatie en een link naar de Fa

cebook community op www.tandemmantelzorg.nl/onestopshop.

Community

De community van ouders, buren, vrijwilligers, professionals en beleidsmakers biedt de mogelijkheid om lokaal ervaringen op te halen,

te delen en vast te leggen, zodat iedereen van elkaar kan leren. Link naar de Facebook pagina van Mantelouder community.