Stagiaires

Voor leerlingen van verschillende hbo-opleidingen zoals Social Work en Pedagogiek biedt STG een volwaardige stageplaats.

Vind je het leuk om met mensen van jong tot oud te werken? Je doet bijzondere ervaring op, ondersteunt mensen die het hard nodig hebben én je leert hoe je de theorie in de praktijk kunt brengen.

Wat ga je doen?

Als stagiaire bij STG ondersteun je mensen met een beperking bij collectieve activiteiten zoals stamtafels en eetcafés. Mensen met een beperking komen hier samen voor gezelligheid, maar ook met vragen. STG werkt hierin samen met de SIG en diverse welzijnsorganisaties.

Ook kun je ook helpen bij de activiteiten die STG organiseert voor ouders van een kind met een beperking of voor broers en zussen of kan je als maatje voor kind of (jong) volwassenen aan de slag. Afhankelijk van jouw ervaring en persoonlijke voorkeur maken we een keuze die bij je past.

Wat bieden wij onze stagiaires?

  • STG biedt een leuke, leerzame stageplek voor 1e en 2e jaars studenten van een passende hbo-opleiding.
  • Professionele begeleiding door Praktijkbegeleider(s) die jarenlange werkervaring met je delen.
  • Ontwikkeling van jouw talenten en eigen initiatieven.
  • Een uitdagende functie met de mogelijkheid om deel te nemen aan een ruim scholingsaanbod.
  • De mogelijkheid om kennis te maken met andere organisaties bij projecten zoals bijvoorbeeld de Stamtafel van de SIG etc.

Wat zoeken wij in een stagiaire?

  • Je bent enthousiast, flexibel en geduldig.
  • Je kunt zelfstandig handelen neemt initiatief.
  • Je hebt een gezonde nieuwsgierigheid en inlevingsvermogen in de persoon die je ondersteunt.
  • Je denkt in mogelijkheden en bent in staat tot zelfreflectie.

Praktische informatie

Stages worden ingevuld in overleg met de stagiaire en de opleiding. Als stagiaire kun je aangeven waar je interesse ligt en welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen.

Stagiaires worden voor een vast aantal uren per week ingezet voor de duur van een schooljaar/stageduur. Je krijgt een vaste coördinator en begeleider waar je met vragen terecht kunt.

Voor stagiaires gelden dezelfde arbeidsvoorwaarden als voor vrijwilligers.

Aanmelden als stagiaire

Aanmelden kan door het sturen van een mail naar: stg@thuiszorg-gehandicapten.nl.

Nadat wij je mail hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek bespreken we wensen en verwachtingen van beide partijen.