Stagiaires

Voor leerlingen van verschillende Hbo-opleidingen zoals Social Work, Pedagogiek, Fysiotherapie en Ergotherapie biedt STG een volwaardige stageplaats.

Vind je het leuk om met mensen van jong tot oud te werken? Je doet bijzondere ervaring op, ondersteunt mensen die het hard nodig hebben én je leert hoe je de theorie in de praktijk kunt brengen.

Wat ga je doen?

Als stagiaire bij STG ondersteun je mensen met een beperking in hun thuissituatie. Dit kan zijn bij kinderen in de vorm van opvoedondersteuning, huiswerkbegeleiding of hulp bij de ontwikkeling.

Je onderneemt een activiteit met het kind en ontlast daarbij de ouders. Bij de (jong)volwassenen gaat het bijvoorbeeld om samen koken en/of eten of het helpen met de boodschappen of financiën.

Behalve individuele ondersteuning werkt STG ook samen in projecten met welzijnsorganisatie. Zo hebben we ook stagiaires nodig voor stamtafels en eetcafés. Aanvullend kun je ook helpen bij de activiteiten die STG organiseert voor broers en zussen.

Afhankelijk van jouw ervaring en persoonlijke voorkeur maken we een keuze die bij je past.

Wat bieden wij onze stagiaires?

  • STG biedt een leuke, leerzame stageplek voor 1e jaars Social Work-studenten*. Ook is er plek voor één 3e jaars Social Work-student.
  • Professionele begeleiding door Praktijkbegeleider(s) die jarenlange werkervaring met je delen.
  • Ontwikkeling van jouw talenten en eigen initiatieven.
  • Een uitdagende functie met de mogelijkheid om deel te nemen aan een ruim scholingsaanbod.
  • De mogelijkheid om kennis te maken met andere organisaties bij projecten zoals bijvoorbeeld de Stamtafel van de SIG etc.

* Doe je een andere sociale Hbo-opleiding? Vraag dan even of een stage bij ons mogelijk is.

Wat zoeken wij in een stagiaire?

  • Je bent enthousiast, flexibel en geduldig.
  • Je kunt zelfstandig handelen neemt initiatief.
  • Je hebt een gezonde nieuwsgierigheid en inlevingsvermogen in de persoon die je ondersteunt.
  • Je denkt in mogelijkheden en bent in staat tot zelfreflectie.

Praktische informatie

Stages worden ingevuld in overleg met de stagiaire en de opleiding. Als stagiaire kun je aangeven waar je interesse ligt en welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen.

Stagiaires worden voor een vast aantal uren per week ingezet voor de duur van een schooljaar/stageduur. Je krijgt een vaste coördinator waar je met vragen terecht kan.

Aanvullende begeleiding bestaat o.a. uit het maandelijks volgen van workshops, supervisiebijeenkomsten en contactmomenten.

Voor stagiaires gelden dezelfde arbeidsvoorwaarden als voor vrijwilligers.

Aanmelden als stagiaire

Aanmelden kan met het intakeformulier hieronder. Vul hem zo volledig mogelijk in en mail deze naar: stg@thuiszorg-gehandicapten.nl. Wat je niet weet, mag je leeg laten.

Nadat wij je formulier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek bespreken we wensen en verwachtingen van beide partijen. Je krijgt dan een overzicht met mogelijke hulpvragen.

Download het Intakeformulier voor stagiaires